Odense - retake
- En by i forandringshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1

Forside            Se billeder            Hvem            Kontakt            Køb bogen             Retur til key2see

 

Bogen er udgivet med støtte fra Den Faberske Fond, Fehrs Fond, Møllerens Fond og Grand Hotel

Odense retake - en by i forandring

"Odense retake – En by i forandring" er en fotografisk før- og nufortælling henover ca. 100 år med gamle og nye fotos – side om side som et sammenhængende billedsæt. De nye billeder er fotograferet, så der opstår 100 billedsæt bestående af gamle og nye fotos med, så vidt muligt, samme vinkel og perspektiv. Bogen viser udviklingen i Odense på en folkelig og æstetisk måde, hvor de gamle  steder og miljøer fra århundredskiftet er genfotograferet, så forandringerne træder tydeligt frem.

Byens interessante og stemningsfulde atmosfære orkestreres af både det gamle og det nye billede. I takt med at historien er skredet frem, har bybilledet ændret sig kolossalt, hvilket bogens billeder og små korte skarpe tekster fanger og giver et indblik i. Bogen tager dig med på en rejse i tid og sted rundt i Odense midtby, ved havnen og de flotte omkringliggende kvarterer. Den giver et unikt indtryk af, hvordan Odense har udviklet sig og viser samtidig lidt om, hvor byen bevæger sig hen.

Billederne understøttes af korte og skarpe tekster på dansk og engelsk om stedernes historie og særlige kendetegn.Forfatter og politiker Anders W. Berthelsen har skrevet billedteksterne, professer Johs. Nørregaard Frandsen er skribenten til et tankevækkende forord mens Morten Jac har fotograferet og samtidig udgivet bogen. De gamle billeder er fundet hos Møntergården og Odense Stadsarkiv og stammer fra omkring år 1900.Bogen har fået flot omtale i både lokale og landsdækkende aviser, bl.a. Fyns Stiftstidende.

VELKOMMEN - FOTO- OG OPLEVELSESBOG OM ODENSE

BILLEDER I ODENSE RETAKE

Her kan du se nogle af de billeder, der bliver bragt i bogen

En bog for hele familien, hvor man sammen kan gå på opdagelse i det gamle og nye Odense

Se også

Aarhus retake - en by i bevægelse og Skagen retake - en by i lys

KØB ODENSE RETAKE HERKb_bogen_Odense_retake.htmlKb_bogen_Odense_retake.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1